16 Şubat 2016 Salı

ŞEKER ADAMCA

          Bu yazımda biraz değişik şeylerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim. Sizin kim olduğunuz,yaşınız,hangi ırktan,hangi dinden ve mezhepten olduğunuz.Cinsiyetiniz hiç umurumda değil. Ben öyle şeylerle asla ilgilenmiyorum.Ama sizin hakkınızda bildiğim bir şey hepinizin bir hayali olduğu gerçeği.Evet tüm dünyadan sakladığınız hepinizin bir hayali var.Benim olduğu gibi sizlerinde.Yıllarca bu hayalleri içeride bir yerlerde sakladınız.Hala pek çoğunuz saklıyor.Neden ?
         Tüm dünyadan sakladığınız bu hayalleri gerçekleştirmemek için bahaneler uydurdunuz. Ertelediniz.Size gerçekçi olmanızı söyleyen insanları dinlediniz.Ama içinizde bir yerlerde tüm potansiyelinizi ortaya çıkaramadığınızı biliyorsunuz.Biliyorum bazılarınız da şimdi inkar ediyorlar. etmeyin doğru olduğunu biliyorsunuz.Ve şimdi hayat bu potansiyelinizi ortaya çıkaramadığınız için sadece yaşlandığınız bir yer.
          Sizi biraz gerçeklerle yüzleştireyim ister misiniz? Sizce dünyadaki en zengin yer neresi biliyor musunuz? Kuveyt mi Çin mi Amerika birleşik devletleri mi. Dubai,Tokyo, Moskova mı değil. MEZARLIK... Çünkü orada mezarlıkta hiç icat edilmemiş icatları bulursunuz.Hiç girilmemiş işleri,Hiç söylenmemiş şarkıları.Yazılmamış kitapları,Geliştirilmemiş fikirleri, Hiç fark edilmemiş insanları bulursunuz. Nenden mi ? Çünkü korkmuşlardı.Tıpkı sizin şimdi korktuğunuz gibi,,,
         Size başka bir şey söyleyeyim mi ? Siz mezarlıkta değilsiniz. Henüz değil,En azından şimdi değil. Tek bir hayatınız var değil mi ? Her geçen an asla bir daha geri gelmeyecek.Bu yazdığım yazıyı okuduktan sonra bir daha asla aynı bakış açısı ile okuyamayacaksınız. Sabah dişlerinizi fırçaladığınız gibi asla fırçalayamayacaksınız. Hayatı tekrar baştan yaşamak diye bir şey yok..Şimdi biraz okumaya ara verin ve derin bir nefes alın.Bakın aldığınız bu nefesi bir daha alma şansınız yok. İçinde yaşadığınız an çok önemli. O yüzden o anın içinde olmalısınız.Yaşamalısınız Tadını çıkarmalısınız. Hayallerinizi şimdi yaşamalısınız.Erteleyip sonra yaşarım dememelisiniz. Şimdi yaşamalısınız. Çünkü bu mümkün.
         Bundan sadece altı bin yıl önce insanoğlu tekerleği icat etti sadece altı bin yıl önce.Arabaların icadını yazmama bile gerek duymuyorum. Başka şey anımsatayım size mesela uçağı. Uçak sadece yüz yıllık bir icat. Bundan bir otuz kırk yıl öncesine gidin. İnternet yoktu,Cep telefonları yoktu.Bilgisayarlarımız yoktu. Şimdi varlar.İşte onlar sayesinde ben bu yazdıklarımı sizle paylaşabiliyorum.Sizler de okuyabiliyorsunuz.
         Bu zamana kadar yapılması mümkün olan her şey yapıldı.Ve uzun zamandır artık dünyada değiliz.Artık keşfedilmeyi bekleyen yeni hayaller,fikirler ve başarılar var Orada duruyorlar içinizde bir yerlerde .ve sizi bekliyorlar.
         Helen Keller ismini duydunuz mu. Helen Keller 1880-1968 yıllarında yaşamış Doğuştan kör,sağır,dilsiz olan bir Amerikalı pedakok ve aktivist olan pek çok normal insanın başaramadığını başaran. Yüzlerce kitabı olan biridir Helen Keller. Ve bir gün ona sormuşlar. '' Kör doğmaktan daha kötü ne olabilir ? O da '' Görme yetisiyle doğup etrafındakileri görememek'' demiş.
        Neden bilinen tüm hastalıklar için bir tedavimiz yok?.Neden hepimiz temiz su,yiyecek ve eğitim alamıyoruz? Neden dünyada barış olamıyor ? Neden cennete gitmek için ölmemiz gerekiyor? Neden cenneti bir başka yerde arayalım ki. Yaşadığımız yer dünyamız zaten burada.Şimdi hepimiz burada bu yaşadığımız dünyada cennete olabiliriz. Sadece düşüncemizde bir değişiklik yapmamız gerek hepsi bu  .Neden olmasın...
         Birileri bize olanaksız dedi diye mi.Size bir şey söyleyeyim. '' Hiç bir heykel eleştirmenler için dikilmemiştir''  Herkes size nasıl yapılacağını söyler Ama önemli olan siz siz misiniz? ve şu an burada bu yazdıklarımı okuyor musunuz? Hayalleriniz yaşamınız gibi geçiyor Bırakın başkalarına özenmeyi Beyonce Hadise Brad Pit yada Tarkan gibi olmayı bırakın,Bırakın bunları. Siz kendi hayatınızı yaşayın.Kendi harikalarınızı yaratın.
          Bakın ortalama bir insan Yirmi beş yaşında ölüyor ama toprağa yetmiş beş yaşında gömülüyor Bu ne demek biliyor musunuz? Bir düşünün Bu dünyanın sizi üzmesine izin vermeyin.Kazanmasına izin vermeyin.Yolun sizi götürdüğü yere gitmeyin.Yol olmayan yerden gidin. Kendi yolunuzu kendiniz yapın ve İZ BIRAKIN....
                                                                                                                 Yüksel ŞEKER
                                                                                                        http://sekeradamca.blogspot.com.tr/








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder