17 Şubat 2016 Çarşamba

ŞEKER ADAMCA

.              Çağımız 21. y.y artık sorunların pek çoğu şekil değiştirdi. İnsanların yüklendikleri şeyler artık hem çok daha fazla hemde çok daha güçlü. Eski sistemlerle ancak eskileri atabiliriz. Yoga ya da meditasyon yapmak gibi. Bunlar yararlı olur mu ? Kısmen evet. Sizi rahatlatırlar ama bir süreliğine sonra hayat gene yüklerinizle devam eder. İnsanlar artık yeni bir şeyler bulmanın ve gerçekçi çözümler üretmenin gerekliliğine inanmalı.
              Ne mi yapmalılar.İnsanlar en önce kendilerini bulmalılar. Herkese her şeye şüpheci olmalılar. Şüphe doğruyu bulmaya giden yoldur. Kendi doğrunuzu bulmaya giden yol. Başkasına doğru olan size de doğru olacak diye bir kural asla yoktur. Şöyle bir düşünün herkesin doğru bildiğinden, birileri şüphelenmese bilim olabilir miydi. Maddenin  bölünemeyen en küçük parçasını anımsayın. Daha on sene on beş sene öncesine kadar derslerimizde bunu atom dur diye yanıtlardık. Ama biri şüphelendi ve onunda bölüneceğini buldu.Daha güzelini söyleyeyim yirmi otuz sene önce cep telefonlarımız yoktu. Tabletlerimiz yoktu İnternet diye bir şey yoktu. Birileri çıkıp içlerindeki bu şüpheyi tetiklemese bunlar hala olmazdı. O yüzden diyorum ki kendi doğrunuzu bulana kadar şüphe edin. Hem de her şeyden.
                İkinci adım ise İnsanların bir şeyi ya da birilerini takip etmeyi bırakması gerekliliği  Gerçek çözüm bu. Önce kendini bulacaksın ki senin sırtına başkalarının yüklediklerinden kurtulasın. Bu meditasyonla falan olacak bir şey değil.Meditasyon bir rahatlama biçimidir yok etme yeteneği yoktur. Sizi bir süre rahatlatır, sonra gene sırtınızdaki yüklerle yaşamaya devam edersiniz. Bir yükten kurtulmak o yükün varlığını kabul etmek değil. O yükü bir daha gelmeyecek şekilde bir yerlere atabilmektir. En basit yapacağınız şey artık bir başkasını takipten, taklitten vazgeçmek olmalıdır.. Bakın tarihe gerçekten başarılı olmuş insanlara bakın.Hz Muhammed Mustafa Kemal ATATÜRK. Edison Einstein hangisine bakarsanız bakın asla birini takip etmediklerini göreceksiniz. Onlar kendilerini buldukları için başardılar. Başarmanın sırtınıza  yüklenen yüklerden kurtulmanın  tek yolu bu kendinizi bulmak ve kendi yolunuzu yaratmak.
              Bu kolay bir yol mu. Elbette hayır kolay değil ama olması gereken bu......
                                                   Sevgiyle Kalın
                             
                                                                                                               Yüksel ŞEKER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder